Corona update

In de persconferentie van woensdag 24 juni zijn nieuwe versoepelingen aangekondigd. Een aantal van deze versoepelingen zijn ook van invloed op het protocol zomerkampen en dagactiviteiten. De protocollen en veelgestelde vragen zijn hierop aangepast en te downloaden op de website https://wegaanopzomerkamp.nl/.

Overnachten
(Bege)leiding: Indien er een grote slaapzaal / tent is waarbij optimaal geventileerd kan worden, kunnen meerdere begeleiders binnen slapen. Houd dan zoveel mogelijk afstand tussen de bedden, in ieder geval (veel) meer dan 1,5 meter. Twijfel? Slaap individueel!

Jeugdleden: Leden tot 18 jaar kunnen in een groep slapen, maar houd rekening met de volgende zaken:

• Zorg voor voldoende natuurlijke ventilatie van de slaapruimte (zowel bij tenten als groepsaccommodaties).
  • Zorg voor enige afstand tussen de bedden. Waarborg deze afstand, bijvoorbeeld door: Tassen tussen de bedden te plaatsen en/of steeds een plaats vrij te houden tussen de bedden, In kleinere groepen te slapen verspreid over meerdere kamers of tenten, In individuele tenten te laten slapen.
  • Stapelbedden zijn toegestaan mits aan bovengenoemde voorwaarden kan worden voldaan, zoals voldoende natuurlijke ventilatie.

Update: donderdag 25 juni 2020, Scouting Nederland

Op basis van de protocollen van Scouting Nederland hebben wij van de gemeente Harderwijk toestemming gekregen om onze accommodatie en kampeerterrein weer open te stellen voor verhuur.

Update: woensdag 10 juni 2020

Het hoge woord is eruit, we mogen op zomerkamp! Steunpunt KinderVakanties, YMCA Nederland, Scouting Nederland, JongNL Limburg, CCI-NL, Jantje Beton, NUSO, NJR, HISWA-RECRON hebben samen met het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) een protocol opgesteld waarmee we veilig op vakantiekamp of zomerkamp kunnen gaan. Het protocol wordt onderschreven door de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde en is voorgelegd aan het OMT, RIVM en Ministerie van VWS, directie Jeugd. Dit betekent dat alle jeugdleden t/m 18 jaar op zomerkamp kunnen, met aangepaste maatregelen. Dit protocol geeft je als Scoutinggroep een startpunt om te bekijken hoe en of je je zomerkamp wilt draaien, of een alternatief programma aan wilt bieden.

Twee kampprotocollen: t/m 12 jaar en 13 t/m 18 jaar
Er zijn twee kampprotocollen: een voor jeugdleden t/m 12 jaar (bevers en welpen) en een  voor jeugdleden van 13 t/m 18 jaar (scouts en explorers). Leden boven de 18 jaar kunnen ook op zomerkamp, daarvoor is geen protocol omdat hiervoor de algemene richtlijnen van de overheid voor volwassenen gelden die binnen of buiten samen willen komen. Het wordt niet een zomerkamp zoals je die gewend bent, maar een kamp met maatregelen die ervoor zorgen dat we zo veilig en gezond mogelijk op kamp kúnnen. Hiermee kunnen we jeugdleden een fantastisch(e) week of weekend bieden in een bijzondere periode.

Op wegaanopzomerkamp.nl vind je beide protocollen, een protocol voor dagactiviteiten én een FAQ voor organisatoren (leiding dus), huurders, verhuurders en jeugdleden.

Bron: Scouting Nederland 09-06-2020

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.